Lichamelijke gezondheid


Verbeteren van de spierdoorbloeding.
Spanning, stress en verkeerd belaste spieren kunnen knopen of verkrampingen in de spieren veroorzaken. Door spanning in de spieren wordt de doorbloeding en de water toe- en afvoer benadeeld. Doormiddel van massage kun je de doorbloeding verbeteren en ontwater je spieren. Daarnaast ontvangen de hersenen prikkels deze kunnen de hersenen dan "toestemming" geven om spieren te doen ontspannen.
Wanneer spieren niet goed kunnen functioneren, kan het lichaam een verkeerde lichaamsstand aannemen waardoor andere problemen kunnen ontstaan in het lichaam.

Aanraking en massage bevorderen het gezond functioneren van de huid en het onderhuids bindweefsel.
Het helpt de huid te ademen, het stimuleren van de aanmaak van nieuwe huidcellen en het loslaten van oude, dode huidcellen, waardoor er een betere huidfunctie ontstaat.
Daarnaast word de doorbloeding in het bindweefsel en vetweefsel gestimuleerd, dit zorgt voor een aanvoer van voedingsstoffen en een afvoer van afvalstoffen uit het lichaam.

Verlichten van pijn.
Met aanrakingen en massage kunnen we pijnlijke plekken in het lichaam lokaliseren en beïnvloeden. Bij zachte massage komt door prikkeling van het zenuwstelsel een stof vrij genaamd acetylcholine, dit is een neurotransmitter die zorgt voor de impulsoverdracht tussen zenuwen en ook pijnstillend werkt.

Losmaken van verklevingen en littekenweefsel in huid en spieren.
Verklevingen kunnen overal in het lichaam ontstaan, bijvoorbeeld door een verwonding, operatie of ziekte. Littekenweefsel ontstaat wanneer er wondgenezing niet goed verloopt, bijvoorbeeld door een infectie, verminderde weerstand of door verminderde doorbloeding in het aangedane deel van het lichaam. Dit kan zorgen voor verminderde spierfunctie of het verkeerd belasten van het lichaam.  Doormiddel van massage kan je de doorbloeding in het gebied verbeteren, wat zorgt voor de aanvoer van voedingsstoffen en de afvoer van afvalstoffen. Met massage heb je een positieve invloed op de verschillende weefsels.

Gewrichten
Massage houdt niet alleen de huid en spieren soepel rondom de gewrichten, maar ook de banden en de kapsels, die zorgen voor een goede balans in het gewricht. De warmte die je met massage overbrengt en het in beweging brengen van de bloed- en lymfeafvoer heeft een positief effect op het functioneren van het gewricht.