Werkwijze

Binnen kynomassage werken we altijd binnen de grenzen van de hond.
Een van de belangrijkste componenten van de massage is het bewust contact hebben met de hond en vanuit een vertrouwensband te werken, om zo verder te kunnen komen.
Wanneer u begint met uw hond aan hondenmassage kan het voorkomen dat we geen volledige massage uit kunnen voeren, omdat het bijvoorbeeld te spannend is voor de hond. Door de hond te accepteren kunnen we tijdens een volgende sessie vaak al een stuk meer bereiken. Hondenmassage moet tenslotte natuurlijk ook leuk blijven voor de hond!

Bewust aanraken of masseren?
U komt het op verschillende plaatsen op mijn website tegen bewuste aanraking of massage. Wat is eigenlijk het verschil?
Een hond kennis laten maken met kynomassage, een vertrouwensband op bouwen en het leren de hond aan te raken op het gehele lichaam met zachte aanrakingen vallen onder een bewuste aanraking. Dit word veelal gebruikt bij kennismaking met Kynomassage of bij gedragsproblemen. 

Wanneer we dieper en gerichter kunnen gaan werken spreken we van massage. 

Behandeling aan huis.
Voor alle behandelingen kom ik bij u aan huis. Een van de redenen hiervoor, is dat uw hond in zijn of haar eigen omgeving kan blijven. Wanneer uw hond zich in zijn eigen omgeving bevindt kunnen ze gemakkelijker ontspannen en zorgt dit voor meer rust tijdens de behandeling. Dit resulteert in een fijnere behandeling voor de hond. Daarnaast hoeft u zelf niet meer met de hond op pad.
Werkgebied rondom Doetinchem (Gelderland).